Viking: Béda antara owahan

172 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
[[Leif Eriksson]], ingkang wonten ing [[saga Islandia]] dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing [[Greenland]] watawis taun [[985]], kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi [[Amérika serikat|Amérika]] watawis taun [[1000]].<ref name="buku1">{{en}}[http://books.google.com/books?id=A6UiME-M0BYC&dq The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8
ISBN 0-02-864464-6]</ref> Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih menika ing [[L'Anse aux Meadows]], inggih menika ing [[Newfoundland]] lan [[Labrador]], [[Kanada]].<ref name="buku1"/>
 
Tetembungan ''Abad Viking'' sampun dipunanggé kanggé nyebat periode [[sajarah Skandinavia]] saking taun [[800]] ngantos dumugi [[1066]], inggih menika nalika tilar donyanipun [[Harald III Sigurdsson]].<ref name="internet3">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-39302/Norway The Vikings from the Norway] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref>
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
* {{en}} [http://www.northvegr.org/main.php Northvegr.org]
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Sejarah Eropa]]
[[Kategori:Suku bangsa]]
8.966

besutan