Viking: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
Njangkepi Artikel Rintisan
(Njangkepi Artikel Rintisan)
(Njangkepi Artikel Rintisan)
'''Viking''' inggih menika [[suku bangsa]] saking [[Skandinavia]] ingkang nggadhahi padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih menika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun [[800]] lan [[1050]] njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisir, [[kali|lèpèn]] lan pulo ing [[Eropa]]<ref name="internet1">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9075341/Viking Viking] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> lan pesisir lor wétanipun [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], sarta wewengkon sisih wétanipun Eropa ngantos dumugi [[Rusia]] lan [[Konstantinopel]]. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan '''Norsemen''' (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan [[Bizantium]] nyebat viking kanthi tetembungan '''Varangian'''.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.britannica.com/eb/article-9064445/Rurik Rurik as a Viking, or Varangian] dipunundhuh tanggal 10 September 2011)</ref> Tiyang Skandinavia [[modern]] ngantos samenika nyebat viking kaanthi tetembungan ''nordbor'' (tiyang lèr).<ref name="internet2"/>
 
[[Leif Eriksson]], ingkang wonten ing [[saga Islandia]] dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing [[Greenland]] watawis taun [[985]], kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi [[AmérikaAmerika serikat|AmérikaAmerika]] watawis taun [[1000]].<ref name="buku1">{{en}}[http://books.google.com/books?id=A6UiME-M0BYC&dq The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8
ISBN 0-02-864464-6]</ref> Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih menika ing [[L'Anse aux Meadows]], inggih menika ing [[Newfoundland]] lan [[Labrador]], [[Kanada]].<ref name="buku1"/>
 
8.966

besutan