Neptu: Béda antara owahan

44 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: Dina pasaran miturut penanggalan Jawa duwe bobot angka kang disebut '''neton''': Paing duwe bobot angka 9 Pon duwe bobot angka 7 Wage duwe bobot angka 4 Kliwon duwe bobot angka 8, ...)
 
c
Dina pasaran miturut penanggalan Jawa duwe bobot angka kang disebut '''neton''':
 
* [[Paing]] duwe bobot angka 9
* [[Pon]] duwe bobot angka 7
* [[Wage]] duwe bobot angka 4
* [[Kliwon]] duwe bobot angka 8, lan
* [[Legi]] duwe bobot angka 5.
 
Dina mingguan duwe bobot angka dewe, kayata:
 
* Senin bobote 4
* Selasa bobote 3
* Rabu bobote 7
* Kamis bobote 8
* Jum'at bobote 6
* Sabtu bobote 9, lan
* Minggu bobote 5.
 
Kanggo conto, tanggal 1 Januari 2001 (awal abad kaping-21 lan awal alaf kaping-3) kuwi pas dina Senin-Paing, bobote 13, amarga Senin = 4 + Paing = 9. Angka neton iki bisa dienggo nentokake dina sing apik kanggo ijab kabul lan kegiatan sing penting liyane.
73

besutan