Neptu: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Dina pasaran miturut penanggalan Jawa duwe bobot angka kang disebut '''neton''':
 
* [[PaingPahing]] duwe bobot angka 9
* [[Pon]] duwe bobot angka 7
* [[Wage]] duwe bobot angka 4
* Minggu bobote 5.
 
Kanggo conto, tanggal 1 Januari 2001 (awal abad kaping-21 lan awal alaf kaping-3) kuwi pas dina Senin-PaingPahing, bobote 13, amarga Senin = 4 + Paing = 9. Angka neton iki bisa dienggo nentokake dina sing apik kanggo ijab kabul lan kegiatan sing penting liyane.
73

besutan