Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

394 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c
[[Gambar:Taira_no_Kiyomori.jpg|200px|right|thumb]]
{{nihongo|'''Taira no Kiyomori'''|平 清盛}} ([[1118]] - [[20 Maret]] [[1181]]) yaiku [[samurai]] kang njabat kepala [[klan Taira]] ana ing pungkasan [[Jaman Heian]]. Kiyomori yaiku samurai pisanan kang diangkat dadi pejabat tinggi kang dijenengi [[Daijō Daijin]].
Sawise jasa ana ing [[Pambrontakan Hōgen]], Kiyomori olej ijin saka [[Kaisar Goshirakawa]] kanggo mateni [[Minamoto no Yoshitomo]] kang nglancarake [[Pambrontakan Heiji]]. Sawise njabat Daijō Daijin, klan Taira kang dipimpine bisa dadi kalan kang paling nguwasani Jepang. Kakuwasan pamrantahan sakabehe ana ing tangane klan klan Taira sawise Kaisar Goshirakawa dinyatakake dadi tahanan omah.
4.395

besutan