Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

541 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Nalika jaman semana, anggota klan Taira banjur umuk lan ngetokake istilah,''Heishi ni arazumba hito ni arazu''. Rasa umuk saka klan taira iki nyebabake rasa ora puas saka kalangan samurai. Nalika pasukan [[klan Minamoto]] nglancarake pambrontakan kanggo ngalahake klan Taira, Kiyomori mati merga lara demam lan panas dhuwur.
Taira no Kiyomori lair ana ing [[Provinsi Ise]] nalika taun [[1118]] saka pewaris kepala [[klan Ise Taira]] kang jenenge [[Taira no Tadamori]]. Ibune duwe jeneng Gion Nyogo kang makarya dadi pegawai istana, utawane adhine saka Gion Nyogo (''nyogo'' yaiku gelar kanggo wong wadon kang makarya ana ing istana). Miturut kisah ''[[Heike Monogatari]]'', Kiyomori yaiku bayi saka kasil hubungan [[Kaisar Shirakawa]] karo Gion Nyogo kang diwenehake marang Taira no Tadamori.
 
 
 
[[Kategori:Samurai]]
[[Kategori:Jepang]]
[[ar:تائيرا نو كييوموري]]
[[az:Tayra no Kiyomori]]
[[ca:Taira no Kiyomori]]
[[de:Taira no Kiyomori]]
[[en:Taira no Kiyomori]]
[[es:Taira no Kiyomori]]
[[eu:Taira no Kiyomori]]
[[fr:Taira no Kiyomori]]
[[he:טאירה נו קיומורי]]
[[ja:平清盛]]
[[ko:다이라노 기요모리]]
[[nl:Taira no Kiyomori]]
[[pl:Kiyomori Taira]]
[[pt:Taira no Kiyomori]]
[[ru:Тайра-но Киёмори]]
[[uk:Тайра но Кійоморі]]
[[vi:Taira no Kiyomori]]
[[zh:平清盛]]
4.395

besutan