Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

114 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Gambar:Taira_no_Kiyomori.jpg|200px|right|thumb]]
{{nihongo|'''Taira no Kiyomori'''|平 清盛}} ([[1118]] - [[20 Maret]] [[1181]]) yaiku [[samurai]] kang njabat kepala [[klan Taira]] ana ing pungkasan [[Jaman Heian]].<ref name="kaio">{{en}}[http://www.biographybase.com/biography/Taira_no_Kiyomori.html www.biographybase.com]</ref> Kiyomori yaiku samurai pisanan kang diangkat dadi pejabat tinggi kang dijenengi [[Daijō Daijin]].
Sawise jasa ana ing [[Pambrontakan Hōgen]], Kiyomori olej ijin saka [[Kaisar Goshirakawa]] kanggo mateni [[Minamoto no Yoshitomo]] kang nglancarake [[Pambrontakan Heiji]]. Sawise njabat Daijō Daijin, klan Taira kang dipimpine bisa dadi kalan kang paling nguwasani Jepang. Kakuwasan pamrantahan sakabehe ana ing tangane klan klan Taira sawise Kaisar Goshirakawa dinyatakake dadi tahanan omah.
Nalika jaman semana, anggota klan Taira banjur umuk lan ngetokake istilah,''Heishi ni arazumba hito ni arazu''. Rasa umuk saka klan taira iki nyebabake rasa ora puas saka kalangan samurai. Nalika pasukan [[klan Minamoto]] nglancarake pambrontakan kanggo ngalahake klan Taira, Kiyomori mati merga lara demam lan panas dhuwur.
4.395

besutan