Taira no Kiyomori: Béda antara owahan

80 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Sawise jasa ana ing [[Pambrontakan Hōgen]], Kiyomori olej ijin saka [[Kaisar Goshirakawa]] kanggo mateni [[Minamoto no Yoshitomo]] kang nglancarake [[Pambrontakan Heiji]]. Sawise njabat Daijō Daijin, klan Taira kang dipimpine bisa dadi kalan kang paling nguwasani Jepang. Kakuwasan pamrantahan sakabehe ana ing tangane klan klan Taira sawise Kaisar Goshirakawa dinyatakake dadi tahanan omah.
Nalika jaman semana, anggota klan Taira banjur umuk lan ngetokake istilah,''Heishi ni arazumba hito ni arazu''. Rasa umuk saka klan taira iki nyebabake rasa ora puas saka kalangan samurai. Nalika pasukan [[klan Minamoto]] nglancarake pambrontakan kanggo ngalahake klan Taira, Kiyomori mati merga lara demam lan panas dhuwur.
Taira no Kiyomori lair ana ing [[Provinsi Ise]] nalika taun [[1118]] saka pewaris kepala [[klan Ise Taira]] kang jenenge [[Taira no Tadamori]].<ref name="taiaio">{{en}}[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Taira+no+Kiyomori encyclopedia2.thefreedictionary.com]</ref> Ibune duwe jeneng Gion Nyogo kang makarya dadi pegawai istana, utawane adhine saka Gion Nyogo (''nyogo'' yaiku gelar kanggo wong wadon kang makarya ana ing istana).<ref name="taiaio"/> Miturut kisah ''[[Heike Monogatari]]'', Kiyomori yaiku bayi saka kasil hubungan [[Kaisar Shirakawa]] karo Gion Nyogo kang diwenehake marang Taira no Tadamori.<ref name="taiaio"/>
Taun [[1129]], bapake Kiyomori munggah pangkat dadi pejabat dhuwur kang tingkate [[Jugoige]].<ref name="taiaio"/> Sawise bisa numpas komplotan bajak laut, bapake Kiyomori ditunjuk dadi [[Gyōbushō|Gyōbukyō]] lan jabatan iki kang mengkone diwarisake marang Kiyomori kang ditunjuk dadi panguwasa [[Provinsi Aki]] nalika taun [[1146]].<ref name="taiaio"/>
 
{{rintisan}}
4.395

besutan