Apollo 16: Béda antara owahan

319 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|mission_name = ''Apollo 16''
|insignia = Apollo-16-LOGO.png
|stats_ref = <ref name="Orloff">{{cite web |url=http://history.nasa.gov/SP-4029/Apollo_00g_Table_of_Contents.htm |title=''Apollo'' by the Numbers: A Statistical Reference (SP-4029) |author=Richard W. Orloff |publisher=NASA}}(20 September 2011)</ref>
|crew_size = 3
|command_module = CM-113<br />callsign ''Casper''<br />mass 30,395 kg
}}
 
'''Apollo 16''' yaiku misi berawak kang kaping sepuluh ing [[program Apollo]] lan kang kaping lima kang ndarat ing [[Bulan]].<ref name="Orloff"/> Misi iki diluncurké nalika tanggal [[16 April]] [[1972]] saka [[Pusat Antariksa Kennedy]] nganggo [[roket]] [[Saturn V]] SA-511 lan ndarat ing Bulan nalika tanggal 21 April 1972.<ref name="Orloff"/>
 
Apollo 16 kuwi misi kelas-J lan gawa sawijiné wahana [[Lunar Rover]].<ref name="Orloff"/> 94,7 kg ''sampel'' Bulan bisa digawa mulih ning [[Bumi]].<ref name="Orloff"/> Telung EVA (''extra-vehicular activity''; kagiatan kang dilakoni ing angkasa lan ing jaba wahana) dileksanakaké, ing antarané kanggo ngrekam [[video]] saka jaba [[pesawat]] lan uga uji coba marang kalangsungan urip mikrobial.<ref name="Orloff"/>
Subsatelit-subsatelit Apollo 16 diluncurké ing tanggal [[24 April]] [[1972]] nalika isih ning bulan lan nglakokaké uji marang [[medan magnet]] lan partikel-partikel [[surya]].<ref name="internet2">{{en}}[http://www.nasm.si.edu/collections/imagery/apollo/as16/a16sum.htm Apollo 16](20 September 2011)</ref> Ing laku ning Bulan, Apollo 16 kasil jupuk [[foto]] Bumi.<ref name="internet2"/>
 
Amarga kasalahan ing sistem ''pendorong'' utama CSM (''Command/Service Module''; modul perintah/pelayanan) ''Casper'' arep gawe batal ndarat ning Bulan,.<ref name="internet2"/> nangingNanging banjur diputuské yèn bab iki ora ngandhung risiko kang dhuwur lan Young sarta Duke diizinkè kanggo njlajah ning Bulan, senajan misi iki kudu dikurangi sedina saka jadwal kang wis diatur.<ref name="internet2"/>
 
Amarga kasalahan ing sistem ''pendorong'' utama CSM (''Command/Service Module''; modul perintah/pelayanan) ''Casper'' arep gawe batal ndarat ning Bulan, nanging banjur diputuské yèn bab iki ora ngandhung risiko kang dhuwur lan Young sarta Duke diizinkè kanggo njlajah ning Bulan, senajan misi iki kudu dikurangi sedina saka jadwal kang wis diatur.
==Cathetan suku==
{{reflist}}
866

besutan