Médhan Magnit: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: 200px|jmpl|ka| Arus medan magnet (M) ing sakliling kawat '''Medan magnet''', ing sajroné ilmu Fisika, yaiku bagéyan medan kang kabentuk kanti ca...)
 
[[Gambar:Elektromagnetisme.pngjpg|200px|jmpl|ka| Arus medan magnet (M) ing sakliling kawat]]
 
'''Medan magnet''', ing sajroné ilmu [[Fisika]], yaiku bagéyan medan kang kabentuk kanti cara ngobahaké ''muatan'' [[listrik]] ([[arus listrik]]) kang bisa ngetokaké [[gaya]] ing muatan listrik kang obah liyané. Puteran [[mekanika kuantum]] saka sawijiné [[partikel]] kang mbentuk medan magnet lan puteran kuwi dipengaruhi déning awaké dhéwé kaya arus listrik; kuwi kang nyebabaké medan magnet saka ''ferromagnet'' "permanen". Sawijiné medan magnet yaiku ''medan vektor'': yaiku hubungan karo saben titik ing jero ruang vektor kang bisa malih manut obahing wektu. Saka medan kuwi yaiku imbang karo arah dom [[kompas]] kang disèlèhaké ing jero medan kasebut.
866

besutan