3 Diva: Béda antara owahan

2.516 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|30 September 2011}} {{Infobox penyanyi indonesia | name = {{PAGENAME}} | image = 3Diva.jpg | imagesize = | caption = | Background = group_or_band | birthdate = | birt...)
 
| pastmembers =
}}
'''Tiga Diva''' yakuwi grup musik trio vokal kang anggotane kuwi para [[penyanyi]] kondhang, kayata [[Krisdayanti]], [[Titi DJ]], lan [[Ruth Sahanaya]], trio vokal iki nggabung ning awal 2006, dibentuk amarga batuwan saka [[Erwin Gutawa]] sing dadi penata musik lan [[Jay Subiyakto]] dadi penata artistik.<ref name="Diva 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/di3va/ biografi 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Konser 3 Diva iki diwiwiti karo iringané Erwin dan Jay, sukses dilaksanakaké
ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
nyusul sawisé kuwi trio iki sukses ning [[Malaysia]], nalika tanggal [[25 Maret]] taun [[2007]].<ref name="Diva 1"/>
Malah sawisé kuwi trio iki ngerilis albumé dadi siji ning
taun 2006, karo tembangan andalan duwené [[Deddy Dukun]], Semua Tumbuh Jadi Satu.<ref name="Diva 1"/>
 
Ananging suwe-suwe, Diva Telu iki bubaran karo Erwin-Jay ning awal taun 2008.<ref name="Diva 1"/>
Amarga kadadian kuwi, konser Tiga Diva ning Hotel Gran Melia, Jakarta Selatan nalika bengi pungkasaning taun.<ref name="Diva 1"/>
Pihak kang ngelaksanakaké konser kasebut
ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
 
Amarga kuwi pirang dina sawisé Erwin-Jay menehaké protes amarga Diva Telu mau tampil ora karo dheweké.<ref name="Diva 1"/>
Mula ana kaputusan kanggo pegat
lan ora ana tembung sarujuk menawa ''Tiga Diva'' nganggo aransemen
lan lan kabeh kang ana hubungané karo musikal kang tau digawe dening
[[Erwin Gutawa]] ning awal [[Februari]] [[2008]].<ref name="Diva 1"/>
 
Saiki ''Tiga Diva'' kang sadurungé
biasa ditulis dening 3Diva ning logoné nuli diubah dadi DI3VA.<ref name="Diva 1"/>
Bebarengan karo kadadian kuwi, ''Tiga Diva'' uga akiré ngerilis mini album kang judulé DI3VA (2008)
kang isiné telung tembangan, A Lotta Love (ciptaan Titi DJ), Adilkah Ini Untukku (ciptaan Icha Jikustik) lan Mencinta (Titi DJ dan Anang).<ref name="Diva 1"/>
 
Miturut [[Jeffry Woworuntu]] garwané [[Ruth Sahanaya]], 3 Diva kuwi format acara kang sebeneré dudud grup kayata [[Elfas Singer]] utawa [[Manhattan Transfer]].<ref name="Diva 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/jeffry-woworuntu-tiga-diva-bukan-grup-musik.html berita 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Kebeneran ana telung [[penyanyi]] ning program kasebut mula digawe 3 Diva, sawisé program kasebut bubar esih ana pengaruh kang gedhe, mula
akiré dilaksanakaké terus, ''quote unquote'' [[masarakat]] meruhi 3 diva kuwi grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
 
Sadurungé para anggota 3 Diva nganggo kajayaané dhewe-dhewe kula ora pada gumantung maring anggota liyané.<ref name="Diva 2"/>
Telu-teluné duwe karir dhewe-dhewe.<ref name="Diva 2"/>
 
 
== Diskografi ==
6.047

besutan