Jusman Syafii Djamal: Béda antara owahan

987 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Njangkepi Artikel Rintisan
(Njangkepi Artikel Rintisan)
 
(Njangkepi Artikel Rintisan)
{{inuseuntil|10 September 2011}}
{{Infobox Officeholder
'''Jusman Syafii Djamal''' (miyos ing [[Langsa]], [[Acèh Wétan]], [[28 juli]] [[1954]]) inggih menika tilas Mentri Perhubungan,<ref name="internet2">{{id}}[http://www.tempo.co/hg/bisnis/2010/12/18/brk,20101218-299820,id.html ''Jusman Syafii Djamal Gusur Tanri Abeng''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref> ingkang njabat nalika tanggal [[9 Mei]] [[2007]] minangka gantosipun mentri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning [[Hatta Rajasa]] wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu.<ref name="internet1">{{id}}[http://kepustakaan-presiden.pnri.go.id/ministers/popup_biodata_pejabat.asp?id=585 '''Jusman Syafii Djamal'''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref>
|name = {{PAGENAME}}
|image = Jusman Syafii Djamal.jpg
|imagesize =
|caption =
|office = Mentri Perhubungan Republik Indonésia|Mentri Perhubungan
|order = 28
|term_start = [[9 Mei]] [[2007]]
|term_end = [[22 Oktober]] [[2009]]
|president = [[Susilo Bambang Yudhoyono]]
|predecessor = [[Hatta Rajasa]]
|successor = [[Freddy Numberi]]
|birth_date = {{Birth date and age|1954|7|28}}
|birth_place = {{negara|Indonésia}} [[Langsa, Acèh Timur|Langsa]], [[Aceèh Timur]], [[Aceh]], [[Indonesia]]
|death_date =
|death_place =
|nationality = [[Indonéésia]]
|party =
|spouse =
|relations =
|children =
|alma_mater =
|occupation =
|profession =
|religion =
|signature =
|website =
|footnotes =
}}
 
'''Jusman Syafii Djamal''' (miyos ing [[Langsa]], [[Acèh Wétan]], [[28 juli]] [[1954]]) inggih menika tilas Mentri Perhubungan,<ref name="internet2">{{id}}[http://www.tempo.co/hg/bisnis/2010/12/18/brk,20101218-299820,id.html ''Jusman Syafii Djamal Gusur Tanri Abeng''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref> ingkang njabat nalika tanggal [[9 Mei]] [[2007]] minangka gantosipun mentri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning [[Hatta Rajasa]] wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu.<ref name="internet1">{{id}}[http://kepustakaan-presiden.pnri.go.id/ministers/popup_biodata_pejabat.asp?id=585 '''Jusman Syafii Djamal'''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref>
Sasampunipun lulus Teknik Mesin Jurusan Panerbangan [[Institut Teknologi Bandung]] taun [[1982]], Jusman nyambut damel ing IPTN (samenika PT. Dirgantara Indonésia) minangka "Junior Aerodynamist" ing bidhang komputasional kanggé ngétang dhistribusi gaya Aerodynamika [[motor mabur|motor miber]] jinis CN-235. Jusman lajeng dipuangkat minangka insinyur Aerodinamika.<ref name="internet1"/> Salajengipun ing taun [[1989]]-[[1995]], Jusman dados ''Project Engineer'' motor miber jinis N-250.<ref name="internet1"/>
 
8.966

besutan