Wong Batak: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Saka prasasti kang ditemokaké [[Portibi]] kang tinulis taun [[1208]] lan diwaca karo [[Prof.Nilakantisari]] yaiku salah sijiné Guru Besar ahli Kepurbakalaan kang asale saka [[Madras]], [[India]] nerangaké yèn nalika taun [[1024]] [[kerajaan Cola]] saka India nyerang [[Sriwijaya]] lan nguwasani dhaerah [[Barus]].<ref name="internet1"/> Pasukan saka kerajaan Cola iku kalebu wong-wong [[Tamil]]. <ref name="internet1"/>Iki amarga ditemokaké wong Tamil kang cacahé [[1500]] wong ing Barus nalika iku.<ref name="internet1"/> tamil iku salah sijiné suku kang manggon ing India.<ref name="internet1"/> Amarga [[krajaan Coe]] nyerang, siRaja Batak lan rombongané lunga nganti dhaérah portibi ing kidul Danau Toba lan saka kené siRaja Batak wiwit nyekel lan dadi pemimpin perang.<ref name="internet1">{{id}}[http://sosbud.kompasiana.com/2010/04/19/asal-usul-suku-batak/ sosbud.kompasiana.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
Suku Batak nduwèni kabudayaan kang jenengé [[ulos]] Batak.<ref name="internet2">{{id}}[http://bersamatoba.com/tobasa/ekonomi/ulos-batak-kekayaan-budaya-batak.html bersamatoba.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
==ChatetanCathetan suku==
{{reflist}}
{{stub}}
5.483

besutan