Konstruksi: Béda antara owahan

1.546 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+sithik
(a)
 
(+sithik)
Jroning prosès konstruksi umumé dianakaké perencanaan terpadu. Bab iki kagandhèng karo [[métodhe]] nemtokaké gedhéné [[béa]] sing diperlokaké, rancang-bangun, lan èfèk liya sing bakal kedadéyan wektu pegawéyan konstruksi. Sawijinig [[jadwal]] perencanaan sing apik bakal nemtokaké sukses orané sawiji pembangunan kagandhèng marang pendanaan, dampak lingkungan, kaamanan lingkungan konstruksi, kacumawisan material bangunan, [[logistik]], gangguan publik kanthi anané pegawéyan konstruksi, persiapan dhokumèn dan tender, lan sapanunggalané.
 
==Tipe-tipe proyèk konstruksi ==
[[Image:Prefabricated house construction.gif|thumb|500px|Konstruksi omah préfab ( [[prefabricated home]])]]
Umumé, ana telung tipe konstruksi, ya iku:
# Konstruksi bangunan
# Konstruksi sipil/abot (Heavy / civil construction)
# Konstruksi Industrial
 
Saben tipe proyèk konstruksi mbutuhaké tim sing unik kanggo gawé rencana, design, mbangun lan miara proyèk.
 
===Konstruksi bangunan ===
{{stack|float=left|
[[Image:BuildingSite.jpg|thumb|left|Sawijining situs blok apartemèn ing [[Cambridge]]]]
[[Image:Unfinishedbuilding.jpg|thumb|left|A large unfinished building]]
}}
Konstruksi bangunan iku prosès panambahan struktur marang lahan (real property) sing ana. Akèh-akèhé proyèk konstruksi bangunan awujud rénovasi cilik-cilikan, kaya panambahan kamar, utawa rénovasi padusan. Jroning proyèk cilik-cilikan kaya iki, sing duwé properti (owner) tumindak minangka tukang, juru bayar, lan tim desain kanggo proyèké dhéwé. Senadyan mangkono, kabèh proyèk konstruksi bangunan kudu ana èlemèn umum - desain, finansial, estimasi lan tetimbangan hukum. Konstruksi bangunan komersial diprosès kanthi migunakaké werna-werna tatacara, kalebu èstimasi béa, palélangan, negosiasi rega, manajemen kontrak,manajemen konstruksi lan résiko, rancang bangun lan design-build bridging.
 
===Konstruksi indhustrial ===
Konstruksi indhustrial, senadyanmung sébagéyan cilik saka indhustri konstruksi, minangka komponèn sing wigati. Owner saka proyèk-proyèk iki biasané korporasi indhustri gedhé.
{{Tèknologi}}
{{bangunan-stub}}
78.625

besutan