Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

415 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Gambar:Tianqi.png|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) yaiku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627. Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), yaiku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]]. Dheweke dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.
== Pamrntahan ==
 
Tianqi yaiku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala negara. Dheweke yaiku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau. Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenegaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan negara, kekuasaane banjur disalahgunakake dening kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dheweke.
 
{{rintisan}}
4.395

besutan