Kaisar Chongzhen: Béda antara owahan

585 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Taun 1627, kakange mangkat lan dheweke kang marisi tahta, umure nalika jaman semana nembe 16 taun. Ora kaya kakange kang gumantung marang kasime, [[Wei Zhongxian]], dheweke duwe usaha kanggo mimpin pamrentahan kanthi independen. Chongzhen nyingkirake Wei lan [[Selir Ke]] kang wis suwe mimpim pamrentahan kanthi ora langsung. Wei diasingake menyang [[Fengyang]], provinsi [[Anhui]]lan ana inh kana dheweke mati. Semana uga 262 kroni-kroni Wei, kabeh diasingake, dipecat, lan dieksekusi saka prentahe.
Chongzhen ngusahake kanggo mimpin pamrentahan tanpa gumantung marang para kasim lan sebisa-bisane nylametke dinastine kang wis bobrok. Dheweke uga rajin teka ana ing rapat-rapat pamrentahan. Nalika krungu pageblug kurang pangan ana ing sawijing daerah dheweke menehi prentah kanggo nangani kanthi cepet.
Kang disayangake yaiku, maksud apik saka Chongzhen kalangan karo korupsi kang wis ana ing pamrentahan lan kas negara kang wiwit entek. Perkara iki ngangeli dheweke kangggo nggolek pejabat kang kompeten kanggo ngisi posisi penting ana ing pamrentahan. Kang luwih parah meneh yaiku sfat saka Chongzhen kang [[paranoid]], dheweke luwih curiga marang pejabat-pejabat kang kompeten lan nibakake ukuman mati kanthi sembrana marang para pejabat mau. Salah sijine kang dadi korbane yaiku [[Yuan Chonghuan]], jendral kang duwe jasa gedhe kanggo nahan serbuan suku [[Manchu]] ana ing wates lor.
4.395

besutan