Kaisar Chongzhen: Béda antara owahan

882 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Chongzhen ngusahake kanggo mimpin pamrentahan tanpa gumantung marang para kasim lan sebisa-bisane nylametke dinastine kang wis bobrok. Dheweke uga rajin teka ana ing rapat-rapat pamrentahan. Nalika krungu pageblug kurang pangan ana ing sawijing daerah dheweke menehi prentah kanggo nangani kanthi cepet.
Kang disayangake yaiku, maksud apik saka Chongzhen kalangan karo korupsi kang wis ana ing pamrentahan lan kas negara kang wiwit entek. Perkara iki ngangeli dheweke kangggo nggolek pejabat kang kompeten kanggo ngisi posisi penting ana ing pamrentahan. Kang luwih parah meneh yaiku sfat saka Chongzhen kang [[paranoid]], dheweke luwih curiga marang pejabat-pejabat kang kompeten lan nibakake ukuman mati kanthi sembrana marang para pejabat mau. Salah sijine kang dadi korbane yaiku [[Yuan Chonghuan]], jendral kang duwe jasa gedhe kanggo nahan serbuan suku [[Manchu]] ana ing wates lor.
 
 
 
== Pranala Njaba ==
Cheng Qinhua, ''Tales of the Forbidden City'', Bejing: Foreign Languages Press, 1997.
 
{{Kotak_mulai}}
{{Kotak_suksesi | pendahulu = [[Kaisar Tianqi]] | pengganti = [[Kaisar Hongguang]] | jabatan = [[Kaisar Tiongkok]] | tahun = ([[Dinasti Ming]])<br />1627–1644}}
{{Kotak_selesai}}
 
{{lifetime|1611|1644|Chongzhen}}
 
[[Kategori:Tokoh Dinasti Ming|Chongzhen]]
[[Kategori:Tokoh yang bunuh diri|Chongzhen]]
 
[[ca:Emperador Chongzhen]]
[[cs:Čchung-čen]]
[[de:Chongzhen]]
[[en:Chongzhen Emperor]]
[[es:Chongzhen]]
[[et:Chongzhen]]
[[fa:چونگ‌جن]]
[[fr:Ming Chongzhen]]
[[it:Chongzhen]]
[[ja:崇禎帝]]
[[ko:숭정제]]
[[mr:सम्राट चोंगचन]]
[[nl:Chongzhen]]
[[no:Chongzhen-keiseren]]
[[ru:Чжу Юцзянь]]
[[sv:Chongzhen-kejsaren]]
[[th:จักรพรรดิฉงเจิน]]
[[vi:Minh Tư Tông]]
[[zh:明思宗]]
4.395

besutan