Kaisar Chongzhen: Béda antara owahan

167 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
[[Gambar:Ming Chongzhen.jpg|thumb|250px|Kaisar Chongzhen]]
'''Kaisar Chongzhen''' ([[Hanzi]]: 崇祯, [[6 Februari]] [[1611]]-[[25 April]] [[1644]]) yaiku kaisar ka-16 lan kang pungkasan saka [[Dinasti Ming]].<ref name="kaisar1">{{id}}[http://id-id.facebook.com/chinese.indo/posts/199771963380365 id-id.facebook.com 印尼华人: CHONGZHEN, KAISAR TERAKHIR DINASTI MING]</ref> Dheweke nguwasani tahta saka taun [[1627]] nganti tekan 1644. Lair karo jeneng '''Zhu Youjian''' (朱由检), yaiku anak ka lima saka [[Kaisar Taichang]]. Chongzhen gedhe ana ing lingkungan kang relatif tenang merga dheweke yaiku putra paling bungsu saka Kaisar Taichang kang ndadekake objek kanggo rebutan kekuasaan kaya kang tau dialami dening kakange, [[Kaisar Tianqi]].
Taun 1627, kakange mangkat lan dheweke kang marisi tahta, umure nalika jaman semana nembe 16 taun. Ora kaya kakange kang gumantung marang kasime, [[Wei Zhongxian]], dheweke duwe usaha kanggo mimpin pamrentahan kanthi independen. Chongzhen nyingkirake Wei lan [[Selir Ke]] kang wis suwe mimpim pamrentahan kanthi ora langsung.<ref name="kaisar">{{id}}[http://forum.detik.com/showthread.php?p=795432 forum.detik.com]</ref> Wei diasingake menyang [[Fengyang]], provinsi [[Anhui]]lan ana inh kana dheweke mati. Semana uga 262 kroni-kroni Wei, kabeh diasingake, dipecat, lan dieksekusi saka prentahe.
Chongzhen ngusahake kanggo mimpin pamrentahan tanpa gumantung marang para kasim lan sebisa-bisane nylametke dinastine kang wis bobrok. Dheweke uga rajin teka ana ing rapat-rapat pamrentahan. Nalika krungu pageblug kurang pangan ana ing sawijing daerah dheweke menehi prentah kanggo nangani kanthi cepet.
4.395

besutan