Shinobi: Béda antara owahan

411 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Hokusai-sketches---hokusai-manga-vol6-crop.jpg|thumb|right|200px|Sketsa ninja karya seniman [[Katsushika Hokusai|Hokusai]]. [[Teknik cukil kayu|Teknik cetak kayu]] ing kertas. ''Hokusai manga'', volume nem, 1817.]]
{{nihongo|'''Shinobi''' utawa Ninja|忍び utawa 忍者}} (ing [[bahasa Jepang]], manut [[harfiah]] artinéberarti "wong kang mlaku sacara rahasia") yaiku telik sandhi ing zaman feodal ing negara [[Jepang]] kang wis dilatih khusus seni [[ninjutsu]] (kasaran ''seni pergerakan sunyi'') [[Jepang]]. Kaya [[samurai]], para Shinobi uga patuh karo peraturan khasé dhéwé , kang disebut ''[[ninpo]]''. Miturut para pengamat ninjutsu, kapinterané shinobi kuwi ora kanggo mateni, nanging kanggo telik sandhi.
 
Shinobi nganggo klambi kang nutupi sakujuré awak kejaba telapak [[tangan]] lan bagéyan [[mata]]. Klambiné kuwi diarani shinobi shozoko. shinobi shozoko ana telung werna. kang Baju werna ireng biasa dienggo nalika tugas ing wayah wengi lan bisa dadi tandha yèn targèté wis mesti mati. Werna putih kanggo tugas nalika wayah [[salju]]. Werna ijo dadi ''kamuflase'' supaya ora bisa didelok nalika ning alas.
 
==Cathetan suku==
866

besutan