Shinobi: Béda antara owahan

442 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
[[Gambar:Hokusai-sketches---hokusai-manga-vol6-crop.jpg|thumb|right|200px|Sketsa ninja karya seniman [[Katsushika Hokusai|Hokusai]]. [[Teknik cukil kayu|Teknik cetak kayu]] ing kertas. ''Hokusai manga'', volume nem, 1817.]]
{{nihongo|'''Shinobi''' utawa Ninja|忍び utawa 忍者}} (ing [[bahasa Jepang]], manut [[harfiah]] artinéberarti "wong kang mlaku sacara rahasia") yaiku telik sandhi ing zaman feodal ing negara [[Jepang]] kang wis dilatih khusus seni [[ninjutsu]] (kasaran ''seni pergerakan sunyi'') [[Jepang]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.eocommunity.com/showthread.php?tid=17829 Shinobi](3 Oktober 2011)</ref> Kaya [[samurai]], para Shinobi uga patuh karo peraturan khasé dhéwé , kang disebut ''[[ninpo]]''.<ref name="internet1"/> Miturut para pengamat ninjutsu, kapinterané shinobi kuwi ora kanggo mateni, nanging kanggo telik sandhi.<ref name="internet1"/>
 
Shinobi nganggo klambi kang nutupi sakujuré awak kejaba telapak [[tangan]] lan bagéyan [[mata]].<ref name="internet1"/> Klambiné kuwi diarani shinobi shozoko. shinobi shozoko ana telung werna.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.shinobiwinds.com/synopsis.html Shinobi](3 Oktober 2011)</ref> kang Baju werna ireng biasa dienggo nalika tugas ing wayah wengi lan bisa dadi tandha yèn targèté wis mesti mati.<ref name="internet2"/> Werna putih kanggo tugas nalika wayah [[salju]].<ref name="internet2"/> Werna ijo dadi ''kamuflase'' supaya ora bisa didelok nalika ning alas.<ref name="internet2"/>
 
Shinobi shozoko duwé sak akèh banget ing jeroné lan jabané.<ref name="internet2"/> Saké kuwi kanggo nyimpen gaman-gaman cilik lan barang kang dibutuhaké, kayata [[racun]], shuriken, [[pisau]], [[bom]] asap lan liya-liyané.<ref name="internet2"/> Shinobi uga gawa kotak P3K cilik tradisional, kang isiné obat lan [[banyu]].<ref name="internet2"/> Shinobi uga nganggo tabi([[sepatu]]) kang kaya sepatu boot.<ref name="internet2"/>
 
==Cathetan suku==
866

besutan