Sléndro: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Slendra dipunalihaken dhumateng Slendro langkung pangalihan)
'''SlendraSlendro''' (ing [[Sundha]] disebut ''salendro) iku salah sijiné laras ing [[Gamelan|gamelan]]. Saliyane slendra, ana uga [[Pélog|pélog]]. Ana 5 swara (''nada''). Slendra béda karo pelog, ing slendra ora ana angka 4 (papat) karo 7 (pitu). Laras slendra nduwé 5 nada neng masing-masing oktaf, yaiku 1 2 3 5 6 utawa C- D E+ G A siji lan masing-masingsijiné nduwé béda interval swara sing cilik.
 
==Asal-Usul==
866

besutan