Tradhisi Ya Qawiyyu: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
'''''Tradhisi Ya Qawiyyu''''' yaiku salah sawijining tradhisi kang ana ing kutha [[Klathen|Klathèn]]. Tradhisi kang ana ing kecamatan [[Jatinom, Klathèn|Jatinom]], [[Klathen|Klathèn]] iki biyen dikenalke dening tokoh Islam kang aran [[Ki Ageng Gribig]].<ref name="Jogjatrip">''[http://www.jogjatrip.com/en/encyclopedia/detail/365/ki-ageng-gribig Ki Ageng Gribig]'', ©Jogjatrip.com 2010, All rights reserved. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref> Ki Ageng Gribig kuwi keturunan saka [[Raden Mas Guntur]] utawa [[Wasibagno]], keturunan saka [[Raja Brawijaya]] saka [[Majapahit]]. Ki Ageng Gribig kang jeneng enome [[Syekh Wasibagno Timur]] meranto tekan [[Gunung Merapi]]. Wit [[Jati (tanduran)|Jati]] enom dipilih panggon donga terus tekan saiki dikenal dadi Jatinom.<ref name="kompas">Djoko Judiantoro, ''[http://citizenimages.kompas.com/citizen/view/60738-Tradisi-Ya-Qowiyyu Tradisi Ya Qowiyyu]'', citizenimages.kompas.com, 7 Mei 2010. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref>
 
''Apeman Ya Qawiyyu'' bareng suwe urip ana ing Jatinom lan nyebarke [[Islam]], sawijining dina [[Ki Ageng Gribig]] munggah kaji. Mulih saka [[Mekah]] [[Ki Ageng Gribig]] gawa banyu zam-zam lan [[roti gimbal]]. Ki Ageng lan Nyi Ageng arep mbagi oleh-olehe saka Arab kanggo tangga-tanggane nanging jebule kurang. Sabanjure Ki Ageng ngongkon Nyi Ageng gawe roti sing kaya roti gimbal. Roti iki awale dijenengi ''afwan'' (basa Arab), sing tegese "njaluk pangapura". Nanging jenenge wong Jawa ngucapke afwan suwe-suwe dadi ''[[apem]]''. Pembagian apem kuwi suwe-suwe dadi pakulinan masyarakat [[Jatinom, Klathèn|Jatinom]].
2.526

besutan