3 Diva: Béda antara owahan

56 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
ndandani lan mbuwang tag inuse
(ndandani lan mbuwang tag inuse)
{{inuseuntil|30 September 2011}}
 
{{Infobox penyanyi indonesia
| name = {{PAGENAME}}
| pastmembers =
}}
'''Tiga Diva''' yakuwi grup musik trio vokal kang anggotané kuwi para [[penyanyi]] kondhang, kayata [[Krisdayanti]], [[Titi DJ]], lan [[Ruth Sahanaya]], trio vokal iki nggabung ning awalwiwitan taun 2006, dibentuk amarga batuwanbantuwan saka [[Erwin Gutawa]] sing dadi penatapanata musik lan [[Jay Subiyakto]] dadi penatapanata artistik.<ref name="Diva 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/di3va/ biografi 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Konser 3 Diva iki diwiwiti karonganggo iringané Erwin danlan Jay, sukses dilaksanakaké ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
Nyusul sawisé kuwi trio iki sukses ning [[Malaysia]], nalika tanggal [[25 Maret]] taun [[2007]].<ref name="Diva 1"/>
ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
nyusulMalah sawisé kuwi trio iki suksesngrilis ningalbumé [[Malaysia]]dadi siji ing taun 2006, nalikakaro tanggaltembangan andalan duwené [[25Deddy MaretDukun]], taunSemua [[2007]]Tumbuh Jadi Satu.<ref name="Diva 1"/>
Malah sawisé kuwi trio iki ngerilis albumé dadi siji ning
taun 2006, karo tembangan andalan duwené [[Deddy Dukun]], Semua Tumbuh Jadi Satu.<ref name="Diva 1"/>
 
Ananging suwesuwé-suwesuwé, Diva Telu iki bubaranbubar karo Erwin-Jay ning awalwiwitan taun 2008.<ref name="Diva 1"/>
Amarga kadadiankadadéyan kuwi, konserkonsèr Tiga Diva ning Hotel Gran Melia, [[Jakarta SelatanKidul]] nalika bengiwengi pungkasaning taun.<ref name="Diva 1"/>
Pihak kang ngelaksanakaké konser kasebut ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
 
Amarga saka kuwi pirang dina sawisé Erwin-Jay menehaké protesprotès amarga Diva Telu mau tampil ora karo dhewekédhèwèké.<ref name="Diva 1"/>
Mula ana kaputusan kanggo pegat lan ora ana tembung rujuk menawa ''Tiga Diva'' nganggo aransemen lan kabèh kang ana hubungané karo musikal kang tau digawe dening [[Erwin Gutawa]] ning awal [[Februari]] [[2008]].<ref name="Diva 1"/>
Mula ana kaputusan kanggo pegat
lan ora ana tembung sarujuk menawa ''Tiga Diva'' nganggo aransemen
lan lan kabeh kang ana hubungané karo musikal kang tau digawe dening
[[Erwin Gutawa]] ning awal [[Februari]] [[2008]].<ref name="Diva 1"/>
 
Saiki ''Tiga Diva'' kang sadurungé biasa ditulis dening 3Diva ning logoné nuli diubah dadi DI3VA.<ref name="Diva 1"/>
Bebarengan karo kadadiankedadéyan kuwi, ''Tiga Diva'' uga akiréwusanané ngerilisngrilis mini album kang juduléjudhulé DI3VA (2008)
biasa ditulis dening 3Diva ning logoné nuli diubah dadi DI3VA.<ref name="Diva 1"/>
Bebarengan karo kadadian kuwi, ''Tiga Diva'' uga akiré ngerilis mini album kang judulé DI3VA (2008)
kang isiné telung tembangan, A Lotta Love (ciptaan Titi DJ), Adilkah Ini Untukku (ciptaan Icha Jikustik) lan Mencinta (Titi DJ dan Anang).<ref name="Diva 1"/>
 
Miturut [[Jeffry Woworuntu]] garwané [[Ruth Sahanaya]], 3 Diva kuwi format acara kang sebeneré dududdudu grup kayatakaya [[Elfas Singer]] utawa [[Manhattan Transfer]].<ref name="Diva 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/jeffry-woworuntu-tiga-diva-bukan-grup-musik.html berita 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
KebeneranKabeneran ana telung [[penyanyi]] ninging program kasebut mula digawedigawé 3 Diva, sawisé program kasebut bubar esihisih ana pengaruh kang gedhe, mula wusananré dilaksanakaké terus, lan masarakat meruhi yèn 3 diva kuwi grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
akiré dilaksanakaké terus, ''quote unquote'' [[masarakat]] meruhi 3 diva kuwi grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
 
Sadurungé para anggota 3 Diva nganggo kajayaané dhewedhéwé-dhewedhéwé, kulamula ora padapadha gumantung maring anggota liyané.<ref name="Diva 2"/>
Telu-teluné duweduwé karir dhewedhéwé-dhewedhéwé.<ref name="Diva 2"/>
 
 
{{Reflist}}
{{rintisan}}
[[Kategori:Grup musik IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:Grup musik 2000-an]]
[[Kategori:Krisdayanti]]
[[Kategori:Penyanyi]]
 
78.624

besutan