Alfabèt: Béda antara owahan

689 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
+sithik
c (r2.7.1) (bot Menambah: mn:Цагаан толгой)
(+sithik)
'''Alfabèt''' iku tembung asal saka [[basa Yunani]], saka rong aksara wiwitan jroning tulisan mau, yaiku aksara [[alfa]] lan [[beta]]. Makna tembung iki yaiuku sawijining sistem panulisan sing mawa dhasar [[fonem]] [[vokal]] lan [[konsonan]]. Alfabet béda karo [[abjad]], sing biasané ora nduwèni lambang [[vokal]], lan béda karo [[abugida]] lan [[aksara silabis]], sing saben aksara (huruf) é nglambangaké fonèm nanging jroning wangun suku tembung.
 
Sawjining [[fonèm]] sing ora dikandhut jroning sawiji alfabet bisa ditulis nganggo [[dwihuruf]] utawa [[tandha diakritik]] (akut, aksèn, tilda, lsp), sing biasa ana ing [[alfabèt Latin]]. Contoné dwihuruf /ng/ tumrap fonèm {{IPA|[ŋ]}} (konsonan sengau langit-langit mburi) jroning [[basa Indonésia]]; huruf [[N]] kanthi tandha tilda (Ñ) tumrap fonèm {{IPA|[ɲ]}} (konsonan sengau langit-langit) jroning [[basa Spanyol]].
 
 
Sistem panulisan sing ana yakuwi:
* [[Dhaptar istilah linguistik]]
 
{{jinis aksara|state=show|state3=show}}
{{basa-stub}}
 
78.624

besutan