Cello: Béda antara owahan

323 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
==Wujude==
Ukuran cello luwih gedhe tinimbang piyul, nangingluwih cilik tinimbang [[bas]]. Kaya kulawargane piyul, cello nduweni senar papat. Senar-senare dipaske saka nadadhuwur ning cendhek, A, D, G, lan C (A3, D3, G2, lan C2 ing notasi tala kang ilmiyah. Piranti iki kaya viola, nanging nadhane luwih cendhak, lan seperlima oktaf luwih cendhak tinimbang piyul. Piranti iki digunakake kanthi cara didekake ing antarane sikile pemusik kang lungguh, lan didekake ing ''endipin''.
 
Cello iku piranti musik kang rada ruwet, kang kaperang saka akeh bageyan. Sanajan umume mung digawe saka ari kayu, lan bageyan-bageyan liyane digawe nggunakake logam-logam liya utawa bahan komposit. Senar-senar moderen digawe saka [[baja]], usus, nilon utawa bahan inti sintesis liyane, kang dilapisi karo gulungan logam.
 
[[Kategori:Musik]]
5.491

besutan