Cello: Béda antara owahan

603 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
 
Cello iku piranti musik kang rada ruwet, kang kaperang saka akeh bageyan. Sanajan umume mung digawe saka ari kayu, lan bageyan-bageyan liyane digawe nggunakake logam-logam liya utawa bahan komposit. Senar-senar moderen digawe saka [[baja]], [[usus]], [[nilon]] utawa bahan inti sintesis liyane, kang dilapisi karo gulungan logam.
 
==Ukuran==
Cello kang ukurane standar diarani ukuran pas. Nanging ana uga cello kang ukurane luwih cilik saka 7/8 lan 3/4 nganti 1/16. Cello kang ukurane luwih cilik iku padha karo cello kang standar, wujud, nada, lan carane nggunakake, sing bedake mung ukurane kang luwih cilik. Cello kanthi ukuran 1/2 iku asline ora 1/2 saka ukuran standar, nanging mung luwih cilik sithik. Cello kang paling disenengi dening para cellis iku cello kang ukurane 7/8. Cello kang digawe ing abad ka-17 lan 18 (mis. Stradivarius lan Guarneri) iku luwih cilik sithik tinimbang cello sing saiki dianggep ukurqan standar.
 
[[Kategori:Musik]]
5.491

besutan