B: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
typo
(a rintisan)
(typo)
{{wiktionarypar2|B|b}}{{dab-huruf}}{{Latin alphabet navbox|uc=B|lc=b}}
'''B''' punika hurufaksara kaloro jroning [[alfabet Latin]].Ing [[basa Latin]] uga [[basa]] liyané umumé (kagolong [[basa Indonésia]]), huruf punika biasa ngelambangake utawa didadekake pralambang [[konsonan dwibibir]], khususé [[fonem]] {{IPA|[b]}}, [[eksplosif|konsonan letup]] [[konsonan dwibibir|dwibibir]]nyuwara.
 
== Sajarah ==
<!---{{Sejarah hurufaksara
| hieroglif = denah rumah | huruf hieroglif = EgyptianB-01.svg | size h = 64px
| protosemit = bet | huruf protosemit = Proto-semiticB-01.svg | size p = 64px
}}-->
 
‹B› asal usul saka wangun [[piktogram]] denahdénah [[omah]] jroning aksara [[hieroglif Mesir]] utawa [[aksara Proto-Sinaitik]]. Kurang luwih taun [[abad ka-11 SM|1050 SM]], huruf punika dikembangake jroning [[abjad Fenisia]] dadi wujud ''linear'' ndhuweni jeneng [[beth]].
 
== Tipografi ==
HurufAksara cilik ‹b› asalé saka hurufaksara jejeg kasambung [[Romawi]],mangsa para juru tulis miwiwiti ora ngatekake lengkungan minangka wangun kang ana ing huruf kapital.
<!---
{|
|}
 
‹B› seringkali disalah sangka dengan hurufaksara dalam [[bahasabasa Jerman]] yang mirip, ‹[[ß]]›, yang menggantikan ‹ss›.
 
== Penggunaan ==
== Deleng uga ==
{{Commons|B}}
* [[Beta (hurufaksara Yunani)]]
* В: [[Ve (hurufaksara Sirilik)]]
* [[Ɓ]]
 
{{Huruf Latin}}
 
[[Kategori:HurufAksara Latin]]
 
[[ace:B]]
4.454

besutan