Aamir Khan: Béda antara owahan

122 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: kk:Аамир Хан)
[[Gambar:AamirKhanTIFFSept10.jpg|thumb|250px|Aamir Khan]]
 
'''Aamir Khan''' (आमिर ख़ान, {{lang-ur|{{Nastaliq|عامر خان}}}}, {{lahirmati||14|3|1965|nama=jenenng lairé '''Aamir Hussain Khan''' }}) dhewekéiku kuwisalah [[Aktor]],siji [[Sutradaraaktor]], lan [[Produsersutradara]] ninging industridonya [[film]]pilem [[Bollywood]],. DhewekAamir é kuwiKhan dikenal dadisaka aktor, produser, lan sutradara Bollywoodpilem kang tauirah-irahane nekaké filmnya LAGAAN: ONCE[[Once UPONUpon A TIMETime INin INDIAIndia]] (nalika taun [[2001]]), dheweke ing pilem iku dadi nominasiaktor lan produsere. Saka pilem iku dheweke kalebu bakal calon oleh (''nominasi'') [[Academy Award]] ing kategoribabagan ''Best Foreign Language Film''.<ref name="Aamir Khan ">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
Priya kalahiran [[Mumbai]], [[India]], 14 Maret 1965 iki ngawali karir dadi aktor awit usia cilik, lewat film YAADON KI BARAAT (1973) lan MADHOSH (1974).<ref name="Aamir Khan "/>
Sukses dadi peran utama, bisa mantapké langkahé dadi bintang, akeh tawaran nyusul mbintangi film layar lebar.<ref name="Aamir Khan "/>
 
PriyaAamir kalahiranKhan lair ing [[Mumbai]], [[India]], tanggal [[14 Maret]] [[1965]]. Dheweke mlebu ing donya ikipilem ngawalidiwiwiti karirsaka dadi aktor awit usiawiwit cilik, lewating filmpilem YAADON''Yaadon KIKi BARAATBaraat ([[1973]]) lan MADHOSHMadosh ([[1974]]).<ref name="Aamir Khan "/>
Khan lahir saka keluarga muslim Pathan kang turun temurun nggeluti dunia film, bapaké, [[Tahir Hussain]] yaiku produser film. <ref name="Aamir Khan "/>
Saka iku dheweke wiwit ditawani main ing pilem-pilem biyoskop.<ref name="Aamir Khan "/>
wondené paklekné
[[Nasir Hussain]] yaiku produser kang ngrangkep sutradara lan aktor.<ref name="Aamir Khan "/>
Termasuk film-film suksesnya yang lain,
==filmografi<ref name="Aamir Khan "/> ==
* YAADON KI BARAAT (1973)
* MADHOSH (1974)
* DIL (1990),
* JO JEETA WOHI SIKANDER (1992),
* HUM HAIN RAHI PYAAR KE (1993),
* GHULAM (1998),
* RANGEELA (1995),
* RAJA HINDUSTANI (1996)
* RANG DE BASANTI (2006).
 
Khan lahir saka keluargakulawarga muslim Pathan kang turun temurun nggeluti duniababagan filmpilem, bapaké, [[Tahir Hussain]] yaiku produser film. <ref name="Aamir Khan "/>
wiwit aksiné ing film GHAJINI, popularitas Aamir Khan ningkat luar biasa, apamaneh sempat disebut-sebut dadi penyandang gelar 'King Khan' sejati, ngalahké [[Shahrukh Khan]] lan nama 'Khan' liyané tanapi dheweké ora ngrasa nggulingké Shahrukh Khan dalam segi apapun kerana apa-apa kang dikasilké yaiku hasil kerja kerasé dhewé. <ref name="Aamir Khan 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan/berita Berita Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
Saliyane iku [[Nasir Hussain]] yaikuuga dadi produser kang ngrangkep sutradara lan aktor.<ref name="Aamir Khan "/>
 
wiwitWiwit aksinédheweke main ing filmpilem GHAJINI[[Ghajini]], popularitasjenenge Aamirdadi Khanmisuwur. ningkatDheweke luar biasa, apamaneh sempat disebut-sebut dadiuga penyandangoleh gelarjulukan ''King Khan' sejati,' ngalahké [[Shahrukh Khan]] lan namaartis kang ana jeneng ''Khan'' liyané tanapi dheweké ora ngrasa nggulingké Shahrukh Khan dalam segi apapun kerana apa-apa kang dikasilké yaiku hasil kerja kerasé dhewé. <ref name="Aamir Khan 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan/berita Berita Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
==filmografi<ref name="Aamir Khan "/> ==
* [[Yaadon Ki Baraat]] ([[1973]])
* [[Madhosh]] ([[1974]])
* DILDil ([[1990]]),
* Jo Jeeta Wohi Sikabder ([[1992]]),
* Hum Hain Rahi Pyar Ke ([[1993]]),
* GHULAMGhulam ([[1998]]),
* RANGEELARangeela ([[1995]]),
* Raja Hindustani ([[1996]])
* RANGRang DEde BASANTIBasanti ([[2006]]).
 
==Cathetan Suku==
5.490

besutan