Abad Renaisans: Béda antara owahan

81 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Kebudhayan Yunani-Romawi iku kabudhayan kang manggonake manungsa dadi ''subjek'' utawa sing nglakoni kang utama.<ref name="Simon"/> Salah sijine yaiku [[Filsafat Yunani]], ing kono nduduhake yen [[manungsa]] iku makhluk kang nduweni pikiran lan mikir selawase ngenani ndonya lan nentokake apa kang kudu dilakokni supaya bisa urip, lan isa oleh kamulyan (''eudaimonia'').<ref name="Hale"> Hale, John. The Civilization of Europe in the Renaissance. (1994). 648.</ref>
 
Ing kasustraan Yunani, tuladhane crita ngenani [[Odisei]] dening [[penyair]] Yunani Kuna, [[Homerus]] kang nyritakake babagan wanine manungsa mubengi ndonya sautuhe kanthi kebak tantangan lan crita pengalaman anyar.<ref name="Hale"/> Arsitektur gaya Yunani-Romawi nggambarake yen manungsa iku bisa gawe seasambungan kang tentrem ing antarane ndonya ukum, kakuwatan, lan kaendahan.<ref name="Hale"/> Sakliyane kuwi, [[Bangsa Romawi]] uga nduweni kaprigelan ing babagan organisasi. Kabeh iku mau nuduhake yen kabudayaan Yunani-Romawi menehi panggon kang utama kanggo manungsa kang ana ing kosmos.<ref name="Hale"/> Pandangan kang biasa dijenengi karo [[''Humanisme Klasik'']].<ref name="Hale"/>
 
 
5.491

besutan