Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
r2.7.2) (bot Mengubah: it:Basso Scebeli; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: da:Shabeellaha Hoose)
c (r2.7.2) (bot Mengubah: it:Basso Scebeli; kosmetik perubahan)
[[ImageGambar:Somalia regions map Shabeellaha Hoose.svg|thumb|Lokasi Shabeellaha Hoose ing Somalia]]
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') kuwi sawijining dhaérah administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika dhaérah iku diwangun manèh, tlatah iki bagéan saka dhaérah [[Benadir]] lan ibukuthané yakuwi [[Mogadishu]], nanging saiki ibukuthané [[Merca|Marka]].
 
Tlatah iki dijenengké saka jeneng [[Kali Shebelle]], kang mili liwat ing kana.
 
== Basa-basa ==
Sacara linguistik, tlatah iki minangka tlatah kang paling manéka warna dhialèk basa [[Somali]]né. Mayoritas pedunung wicara nganggo dhialèk May-May versi Digil saka tlatah Dhoobey. Uga dianggo ing tlatah iki dhialèk Af Jido, Af Garre, Af Tuni, Af Reer Marka lan Af Reer Barawe, uga dhialèk standard Maha Tiri Somali lan May-May saka Mirifle.
 
== Distrik ==
* [[Afgoi]]
* [[Barawa]]
* [[Janale]]
* [[Kurtunwarey]]
* [[Merca]] (Marka) (Capital)
* [[Qoriyoley]]
* [[Sablale]]
* [[Walaweyn]]
 
== Klan-klan ==
Klan [[Rahanweyn]] (Digil & Mirifle)
* [[Geledi]]
[[fi:Shabeellaha Hoose]]
[[fr:Shabeellaha Hoose]]
[[it:ShabeellahaBasso HooseScebeli]]
[[ko:샤벨라하 호세 주]]
[[nl:Shabeellaha Hoose]]
40.591

besutan