Słubice: Béda antara owahan

659 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
c (bot Mengubah: nl:Słubice (stad))
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[Polandia]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains Polandia-Jerman [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jèrman, utamané saka Frankfurt an der Oder, kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polandia") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang ékonomi lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparani para wisatawan Jèrman.
 
== Gmina ==
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185 km² lan pedunungé ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antara liya:
* Golice (''Gohlitz'')
* [[Kunice (Lebus)|Kunice]] (''Kunitz'')
* [[Kunowice]] (''Kunersdorf''), ing kéné ing [[12 Agustus]] [[1759]] ana [[Gègèran ing Kunersdorf]].
* Lisów (''Leißow'')
* Nowe Biskupice (''Neu Bischofsee'')
* Nowy Lubusz (''Neu Lebus'')
* [[Rybocice]] (''Reipzig'')
* Słubice (''Frankfurt(Oder)-Dammvorstadt'')
* [[Świecko]] (''Schwetig'')
* [[Drzecin]] (''Trettin'')
 
 
==Pranala jaba==