Hendrik Antoon Lorentz: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.2) (bot Mengubah: pl:Hendrik Lorentz; kosmetik perubahan
c (r2.7.2) (bot Mengubah: pl:Hendrik Lorentz; kosmetik perubahan)
Lorentz nerusake pakaryane kanggo nyederhanake [[teori Maxwell]] lan ngenalake gagasan yen [[medan elektromagnetik]] ditimbulake dening muatan listrik ana ing tingkat [[atom]].<ref name="internet1"/> Nalika taun [[1896]], salah siji [[mahasiswa]]ne kang jenenge [[Pieter Zeeman]] nemokake yen garis spektral atom ana ing [[medan magnet]] kepecah dadi komponen kang [[frekuensi]]ne rada beda.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.historyofscience.nl/author.cfm?RecordId=5 ''Hendrik Antoon Lorentz 1853 – 1928'']</ref> Perkara mau mbenerake pekerjaan Lorentz, mula saka kuwi womh sakloron banjur dianugerahi [[Hadiah Nobel]] nalika taun 1902.<ref name="internet2"/> Taun [[1895]], Lorentz entuk seperangkat persamaan kang ntransformasikake kuantitas [[elektromagnetik]] saka sawijining kerangka acuan marang kerangka acuan liyane kang gerak relatif marang kang pisanan.<ref name="internet2"/> Pentinge penemuan iku nembe disadari 10 taun sakwise nalika [[Albert Einstein]] ngemukake teori [[relativitas khusus]].<ref name="internet2"/> Lorentz (lan fisikawan [[Irlandia]] [[G.F. Fitzgerald]] kanthi independen) ngusulake yen kasil negatif [[eksperimen Michelson-Morley]] bisa dipahami.<ref name="internet2"/>
{{rintisan}}
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Tokoh]]
[[Kategori:Fisika]]
[[no:Hendrik Antoon Lorentz]]
[[oc:Hendrik Antoon Lorentz]]
[[pl:Hendrik Antoon Lorentz]]
[[pnb:ہینڈرک لورینٹز]]
[[pt:Hendrik Lorentz]]
39.441

besutan