Plendhungan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  11 taun kepungkur
typo
(typo)
(typo)
[[Gambar:Hoquiam toy balloons.jpg|right|thumb|Pléndhungan]]
 
'''Pléndhungan''' jroning ([[basa Indonésia]] : Balon) yaiku wangun kantong [[fleksibel]] kang umumé ndhuweni isi [[gas]] kayata [[helium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé ndhuweni mupangat kanggo [[elemen dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, kanguga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modern'' digawe saka bahan sajinis [[karet]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.
 
== Pranala jaba ==
4.454

besutan