Bulus: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
wkf
c (r2.6.5) (bot Menambah: frr:Skiltpoden)
(wkf)
}}
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan kasebut kalebu (ordo) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali karana anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latin uga asring kasebut ''Trionyx cartilagineus''
 
Batok bulus iku kapérang dadi rong bagéan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] kasebut karapas karapas (''carapace'') lan bagean ngisor (''ventral'', [[weteng]]) kasebut ''plastron''. Banjur bagean iki kapérang manèh dadi rong lapis. Bagéan njaba umumé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Bagéan sing njero arupa lèmpèng balung kang kasusun rapet kayata bathok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jenisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabané ora ana sisiké lan bagéan njaba bathok ana balungé.
Ing [[basa]] Indonésia]], asring kita kenal lan kapérang dadi telung ([[3]]) kularawga kéwan kang kagolong bangsa, yaiku penyu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). ing [[basa]] [[Inggris]], kaperang dadi bulus dharat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawa (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
 
 
4.454

besutan