Hera: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
+ {{Dewa Dewi Yunani}} Kategori:Déwa-dèwi Yunani
(typo)
(+ {{Dewa Dewi Yunani}} Kategori:Déwa-dèwi Yunani)
== Etimologi ==
[[Walter Burkert]] madakake jeneng Hera karo ''hora'' (‘ωρα, musim).<ref name="hera2">[[Walter Burkert|Burkert]], hlm. 131.</ref> Ana uga pendapat kang nyatake Hera kuwi mujudake wujud feminin saka ''hērōs'' (‘ηρως, tuan).<ref name="hera2"/> Nanging [[John Chadwick]], pengurai [[Linear B]], negesake yen kaitane Hera karo 'hero' kuwi ora jelas<ref>Chadwick, ''The Mycenaean World'' (Cambridge University Press) 1976:87.</ref> Ing Linear B dhewe, Hera disebut karo jeneng ''E-ra''.<ref name="hera2"/>
 
{{Stub}}
== Cathetan Suku ==
{{Reflist}}
 
{{mitologi-yunani-stub}}
 
{{Dewa Dewi Yunani}}
[[Kategori:Déwa-dèwi Yunani]]
4.454

besutan