Sultan Agung: Béda antara owahan

43 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+ {{Dhaptar kang Agung}}
c (bot Mengubah: nl:Agoeng de Grote; kosmetik perubahan)
(+ {{Dhaptar kang Agung}})
[[Gambar:Sultan Agung.jpg|right|thumb|Sultan Agung]]
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - wafat: [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing mrintah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis ditetepaké dadi [[pahlawan nasional Indonesia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]] , ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
 
== Silsilah Kulawarga ==
}}
{{end box}}
{{Dhaptar kang Agung}}
{{Pahlawan Indonesia}}
 
11.904

besutan