Vitamin C: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
wkf
(mbuang {{inuseuntil|15Juni2011}} kedaluarsa)
(wkf)
[[Gambar:Ascorbic acid structure.png|150px|thumb|''struktur'' kimia vitamin C]]
'''Vitamin C''' kuwi salah siji vitamin sing ''larut'' ing jerojroning [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dokter-herbal.com/vitamin-c.html dokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh [[gètih]] lan ngréwangi nyerep [[zat besiwesi]].<ref name="Internet1"/> Saliyane kuwi, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3>[http://www.smallcrab.com/kesehatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref>Vitamin kang uga duwe jejuluk ''asam askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Kesehatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika bentuké padhèt, yèn ing bentuk larutan vitamin C bakal cepet rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigen]]''.<ref name="Internet2"/>
==Mumpangate Vitamin C==
Vitamin C kang duwé akèh mumpangat kerep diceluk dadi rajané vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref>Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangaté vitamin C.<ref name="internet4"/>
#Ampuh nglawan [[alergi]].
#Ngrawat [[kulit]].
[[Gambar:Ambersweet oranges.jpg|thumb|right|200px|[[Jeruk]], salah sijine sumber kandutan [[vitamin]] C kang palih akeh.]]
==Kurang vitamin C==
kekuranganKakurangan vitamin C bisa marakake awak ngalami defisiensi vitamin C, [[anemia]], [[radang gusibusi]] ,lan ''pendarahan'' [[kulit]].<ref name="Internet6">[http://pio.farmasi.asia/perhatikan-dosis-konsumsi-vitamin-c-anda/ pio.farmasi.asia]</ref> ''Gejalane biyasane bisa dingeti telung sasi wiwit kekurangan vitamin C.<ref name="Internet6"/> Tandha-tandhane yakuwi.
#Gusi aboh, wernane semu abang, yen kesampluk sithik bisa marakake getihen.
#Ing kulit katon totol-totol abang utawa ing sakupenge rambut wernane semu biru.
#''Persendian'' ngalami ''pendarahan, aboh, katon abang lan krasa cekot-cekot.
#Angel ambekan, tensi cendhek, lan dada krasa lara.
 
===Cathetan Suku===
{{reflist}}
 
11.904

besutan