Windows Vista: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
typo, -{{inuseuntil|18 Oktober 2011}}
c (r2.7.1) (bot Menambah: id:Windows Vista)
c (typo, -{{inuseuntil|18 Oktober 2011}})
{{inuseuntil|18 Oktober 2011}}
{{Infobox OS version
| name = Windows Vista
| updatemodel = [[Windows Update]], [[Windows Server Update Services]], [[System Center Configuration Manager|SCCM]]
| first_release_date = <!-- Leave this date alone -- November 8, 2006 is the correct release date. -->
'''RTM:''' November 8, November 2006;{{br}}'''Vol. Lic.:''' November 30, November 2006;{{br}}'''Retail:''' January 30, Januari 2007
| first_release_url = http://www.microsoft.com/presspass/features/2006/nov06/11-08VistaRTM.mspx
| release_version = 6.0 Service Pack 2 (SP2) (Build 6002){{br}}(6002.18005.090410-1830<ref>{{cite web |url=http://www.mydigitallife.info/2009/04/29/windows-vista-with-sp2-rtm-slipstreamedintegrated-dvd-iso-image-bt-download/ |title=Windows Vista with SP2 RTM Slipstreamed/Integrated DVD ISO Image (BT Download) |accessdate=2009-05-25}}</ref>){{br}}
| support_status = Mainstream support
</ul>
| date = JanuaryJanuari 2009 <!-- approximate date of template insertion for dating hidden maintenance categories -->
}}
'''Windows Vista''' yaiku [[sistem operasi]] kangmawa basis grafis saka [[Microsoft]] kang digunakakedigunakaké ana ing [[komputer pribadi]] (PC), kang digunakakedigunakaké klanggokanggo omah utawaneutawané kanggo bisnis, uga kanggo [[laptop|komputer laptop]], utawaneutawané ''media center''.<ref name="vista">{{en}} [http://www.wlndowsvista.com Microsoft Windows Vista]</ref> SadurungeSadurungé diumumakediumumaké karokanthi jeneng Windows Vista nalika tanggal [[22 Juli]] [[2005]], sistem operasi iki lewihluwih dikenalditepungi karokanthi jeneng ''codename'' Longhorn (asaleasalé saka jeneng Longhorn Saloon, sawijining bar kang misuwur ing [[Whistler]], [[British Columbia]], [[Kanada]]).<ref name="vista"/> Microsoft ngluncurakengluncuraké Windows Vista nalika tanggal [[8 November]] [[2006]] kanggo panganggo bisnis, lan [[30 Januari]] [[2007]] kanggo panganggo ing omah.<ref name="vista"/> PeluncuranPaluncuran Windows Vista iki jarakeleté luwih saka limang taun sawisesawisé peluncuranpaluncuran [[Windows XP]] yaiku nalika tanggal [[25 Oktober]] [[2001]].<ref name="vista"/> Microsoft pisanan ngumumakengumumaké "Longhorn" nalika sasi [[Juli]] [[2001]], yaiku sadurungesadurungé peluncuranpaluncuran Windows XP kang diluncurakediluncuraké nalika sasi [[Oktober]] ana ing taun kang padha.<ref name="vista"/> WiwitaneWiwitané Longhorn dikarepakedikarepaké wiwit dipasarakedipasaraké ing kisaran taun 2003 kang didadikakedidadèkaké watu loncatanelumpatané Windows XP lan "Blackcomb" (saiki dikenalditepungi karominangka "[[Windows 7]]").<ref name="vista"/> Kanthi alon2alon-alon, "Longhorn" nyatanenyatané dibangun nganggo fitur-fitur kang bakehakèh lan teknologitèknologi anyar saka "Blackcomb", kang ndadekakendadèkaké tanggal peluncuranepaluncurané diundur.<ref name="vista"/> Microsoft banjur ngumumakengumumaké nalika tanggal [[27 Agustus]] [[2004]] yenyèn Perusahaanperusahaan iku nglakokakenglakokaké owah-owahan kang ''signifikan''.<ref name="vista"/> Pembangunan "Longhorn" diulangidiambali menehmanèh lan didasarakedidhasaraké marang basis program [[Windows Server 2003]].<ref name="vista"/> Fitur kang sadurungesadurungé diumumakediumumaké, kaya [[WinFS]], dibatalakedibatalaké.<ref name="vista"/>
 
==Cathetan Sukusikil==
 
{{rintisan}}
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
 
{{komputer-stub}}
 
[[Kategori:Komputer]]
[[Kategori:Windows]]
8.252

besutan