Słubice: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Photo moved
(Photo added)
(Photo moved)
|}
[[Gambar:Slubice - Frankfurt (Oder).JPG|thumb|Słubice, view from Frankfurt (Oder)]]
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jèrman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polandia]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé pedunung 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polandia|basa Polandia modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebut ing piagem kutha Frankfurt sing ditulis ing tahun [[1253]].
 
 
== Gmina ==
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185 km² lan pedunungé ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antara liya:
* Golice (''Gohlitz'')
6

besutan