Pacul: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
c (r2.7.1) (bot Menambah: su:Pacul)
(typo)
[[Gambar:Hoe 1.jpg|thumb|250 px|Pacul]]
 
'''Pacul''' kalebu salah sijiné alat utawa piranti [[tradhisional]] kang digunakaké ing pertanian.<ref name="internet2"/> Pacul digunakaké kanggo ndhudhug [[lemah]], kanggo ngresiki lemah saka [[suket]] utawa kanggo ngratakaké lemah.<ref name="internet2"/> Pacuk isih digunakaké nganti jaman saiki, ananging kanggo ngolah lemah kang luwih amba buyasané nggunakaké [[bajak]] utawa [[traktor]].<ref name="internet2"/>
Pacul biyasané digawé saka kayu lan [[wesi]].<ref name="internet2"/> [[Kayu]] dadi dangangan utawa gagang pacul lan ing bonggol kayu ana wesi kang pancen digawé tipis lan landhep supaya kena kanggo macul.<ref name="internet2">{{id}}[http://distan.riau.go.id/index.php/profil-riau/sejarah-riau/134-cangkul distan.riau.go.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
 
[[Teknologi]] kanggo ngolah lemah bisa dimangerténi saka pacul.<ref name="internet1"/> Pacul asale saka [[tongkat]] kang cacahé siji lan bentuké lincip kang digunakaké kanthi gerakan kaya wong ngethok.<ref name="internet1"/> Pacul kang sepisanan uga diarani bajak kuno, arupa pacul kang mung diobahké manungsa utawa kéwan kanggo ngeruk lan malik lemah.<ref name="internet1"/> Sawisé iku pacul banjur diowahi kanthi némpélaké wesi ing panggonan kang dadi tapel wates karo lemah.<ref name="internet1"/> Kanthi cara iki pacul duwéni ''konstruksi'' kang luwih kuwat lan luwih gampang dienggo.<ref name="internet1"/> Saliyané iku, bentuk iki uga nggampangaké lemah kang diwalik supaya saya akéh lemah kang diolah.<ref name="internet1"/> Pacul digunakaké wong Mesir dadi alat kanggo [[panén]] lan kanggo njupuk [[tanduran]] sak lemah.<ref name="internet1"/>
Pacul duwéni werna-werna bentuk lan ukuran.<ref name="internet1"/> Gedhé ciliké ukuran pacul dijumbuhaké miturut kagunan pacul.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.lablink.or.id/Agro/agr-sejarah.htm lablink.or.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
 
==ChatetanCathetan suku==
{{reflist}}
 
{{piranti-stub}}
[[Kategori: alat kanggo tetanen]]
 
11.904

besutan