Avertebrata: Béda antara owahan

215 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
c (r2.7.1) (bot Menambah: af:Ongewerweldes)
(typo)
Lamarck mérang invertebrata jroning rong klompok yaiku ''Insecta'' (srangga) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké jroning luwih saka 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
 
Ana 9 filum jroning klafisikasi avertebrata ya iku:
Panelitèn luwih adoh ngenani [[taksonomi]] nuduhaké yèn akèh kéwan invertebrata sing kerabat luwih cedhak karo [[vertebrata]] tinimbang karo padha-padha invertebrata.
* [[Annelida]]
* [[Arthropoda]]
* [[Coelenterata]]
* [[Echinodermata]]
* [[Mollusca]]
* [[Nemathelminthes]]
* [[Platyhelminthes]]
* [[Porifera]]
* [[Protozoa]]
 
Panelitèn luwih adohjero ngenani [[taksonomi]] nuduhaké yèn akèh kéwan invertebrata sing kerabat luwih cedhak karo [[vertebrata]] tinimbang karo padhasapadha-padha invertebrata.
 
{{biologi-stub}}
78.625

besutan