Avertebrata: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+{{Animalia}}
c (Invertebrata dipunalihaken dhumateng Avertebrata: padha id)
(+{{Animalia}})
[[Gambar:Calopteryx virgo male.jpg|thumb|right|200px|[[Srangga]] iku salah siji conto invertebrata.]]
'''InvertebrataAvertebrata''' utawa '''AvertebrataInvertebrata''' iku sawijining istilah sing dipatrapaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata yakuwi [[srangga]], [[ubur-ubur]], [[hydra]], [[cumi-cumi]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Krajaan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata jroning rong klompok yaiku ''Insecta'' (srangga) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké jroning luwih saka 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
Panelitèn luwih jero ngenani [[taksonomi]] nuduhaké yèn akèh kéwan invertebrata sing kerabat luwih cedhak karo [[vertebrata]] tinimbang karo sapadha-padha invertebrata.
 
{{Animalia}}
{{biologi-stub}}
 
78.625

besutan