Asal Usul Keraton Pati Pesantenan: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Lambang Pati.jpg|thumb|100px|Logo Kabupathèn Pathi]]
Kawiwitan saka pamarintahan [[R. Kembangjoyo]], sing bisa nggatukaké telung pamarintahan wektu kuwi. Yaikuyaiku pamarintahan [[Paranggaruda]], [[Carangsoka]], lan [[Mojosemi]]. Kadipatèn Paranggaruda wilayahé ana ing kidul kali [[Juwana]]. PenguasaPanguasa kadipatèn Paranggaruda gelaré '''Adipati Yudapati'''. Wilayah kekuasaankakuwasan kadipatèn Paranggaruda yaiku daérah sing saiki dadi kecamatan [[Batangan]], [[Jaken]], [[Jakenan]], [[Pucakwangi]], [[Winong]], [[Sukolilo]], [[Kayen]], [[Tambakromo]], [[Gabus]] lan separoné wilayah [[Rembang]]. Petilasan pusat pamarintahan Paranggaruda ana ing desa Goda kecamatan Winong. Kadipaten Carangsoka lan Mojosemi wilayahé ana ing daerah lor kali Juwana. Panguasa kadipatèn Carangsoka duwèni gelar '''Adipati Puspahandungjaya''', duwèni putra tunggal jenengé '''Dewi Rayungwulan'''. Wilayah kadipatèn Carangsoka ngliputiyaiku daérah sing saiki kecamatan [[Trangkil]], Juwana, [[Pati]], [[Margorejo]], [[Tlogowungu]], [[Gembong]], [[Wedarijaksa]], [[Margoyoso]], [[Tayu]], [[Dukuhseti]], [[Gunungwungkal]], [[Cluwak]] lan separo ngliputi wilayah [[Jepara]] wétan. Petilasan pusat pamarintahan Carangsoka ana ing désa Sukoharjo kecamatan Wedarijaksa.
 
Wektu iku telung kadipatèn iku kapisahaké karo segara / selat sing saiki dadi kali Juwana utawa jaman kaé dijenengi kali Silugonggo. Yen warga Pati saiki ngarani kali Ngantru.
6.407

besutan