Burj Khalifa: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|10 Oktober 2011}} , typo
c (r2.7.2) (bot Mengubah: th:เบิร์จคาลิฟา; kosmetik perubahan)
c (-{{inuseuntil|10 Oktober 2011}} , typo)
{{inuseuntil|10 Oktober 2011}}
[[Gambar:Burj Dubai Under Construction on 13 November 2007.jpg|200px|right|thumb|Burj Khalifa ing tanggal 13 November 2007]]
 
'''Burj Khalifa''' ([[basa Arab]]: '''برج خليفة'''), wiwitanipun dipunmangertosi minangka '''Burj Dubai''', inggih menika salah satunggalipun [[penyakar langit]] ingkang inggil sanget ingkang jumeneng ing [[Dubai]], [[Uni Emirat Arab]], lan ugi dados struktur wangunan [[manungsa]] paling inggil ing sajarah, inggilipun inggih menika 828 méter (2.717 kaki).<ref name="internet1">{{en}}[http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703580904574638111667658806.html ''World's Tallest Skyscraper Opens in Dubai''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref> Wangunan menika dipunwangun wiwit tanggal [[21 September]] [[2004]], lan struktur sisih njawinipun dipunsumadyakaken nalika tanggal [[1 Oktober]] [[2009]] lan dipunbikak resminipun ing tanggal [[4 Januari]] [[2010]].<ref name="internet2">{{en}}[http://gulfnews.com/business/property/uae/official-opening-of-iconic-burj-dubai-announced-1.523471 ''Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
Wangunan menika kalebet proyekproyèk pembangunan ageng jembaripun 2 km persegi (490 hektar) ingkang dipunmangertosi minangka [[Downtown Burj Khalifa]] ing margi Syeikh Zayed, satunggalipun wewengkon perniagaanpaniagaan utami ing Dubai.<ref name="internet4"/> [[Skidmore, Owings, lan Merrill]], LLP (Chicago) dados parancang menara menika.<ref name="internet4"/> [[Bill Baker]], ketuanketua proyekproyèk damel wangunan menika, ngripta sistem struktur saenggasaéngga saged damel wangunan menika inggil sanget.<ref name="internet4"/> [[Adrian Smith]] ingkang kerjanyambut damel sesarengan kaliyan Skidmore, Owings, lan Merrill (SOM) saenggasaéngga taun [[2006]], nggadhahi tugas minangka rekanan proyekproyèk wangunan menika.<ref name="internet4">{{en}}[http://www.emaar.com/index.aspx?page=press-release-details&id=361 ''Burj Dubai reaches a record high''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
Sedaya dana ingkang dipunanggé kanggé mbangun menara menika inggih menika ngantos 1,5 milyar [[dollar]] AmerikaAmérika, lan kanggé sedaya proyékproyèk Downtown Dubai cacahipungunggungipun 20 milyar [[dollar AmerikaAmérika]].<ref name="internet3">{{en}}[http://www.dubaitraveldesk.com/what.html title=What to see ''What to see''] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)</ref>
 
== Cathetan Sukusuku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawinjawi ==
 
{{bangunan-stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
8.252

besutan