Hera: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
-{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}
c (r2.5.2) (bot Mengubah: sk:Héra (bohyňa))
(-{{inuseuntil|30 Oktober 2011}})
{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}
{{Infobox dewa Yunani
| name = Hera
'''Hera''' ([[basa Yunani]]: Ἥρα utawa Ἥρη) yaiku dewi pernikahan ana ing [[mitologi Yunani]].<ref name="hera1">[[Walter Burkert|Burkert]], hlm. 131.</ref> Hera kuwi mbakyu lan uga garwa saka [[Zeus]].<ref name="hera1"/> Hera yaiku putra saka [[Kronos]] lan [[Rea]] lan kalebu siji saka [[12 Dewa Olimpus]].<ref name="hera1"/> Ana ing [[mitologi Romawi]], Hera dihubungke karo [[Juno]].<ref name="hera1"/> [[Sapi]] lan [[merak]] yaiku kewan kang dikeramatake kanggo Hera.<ref name="hera1"/> Hera digambarake kaya dewi kang kebak hikmat.<ref name="hera1"/> Hera sering ditahtake lan dinobatake karo ''polos'' (mahkota awujud lingkaran kang mung dianggo dening dewi-dewi agung).<ref name="hera1"/> Hera terkenal karo sifate kang cemburuan lan pendendam, utamane marang selingkuhan lan anak-anak Zeus.<ref name="hera1"/> Hera uga tau murka marang [[Pelias]] merga mateni wong ana ing kuil Hera<ref name="hera1"/>. Hera uga nate murka marang [[Paris (mitologi)|Paris]] kang ora milih Hera dadi putri paling ayu lan luwih milih [[Afrodit]] dadi putri kang paling ayu.<ref name="hera1"/>
== Etimologi ==
[[Walter Burkert]] madakake jeneng Hera karo ''hora'' (‘ωρα, musim).<ref name="hera2">[[Walter Burkert|Burkert]], hlm. 131.</ref> Ana uga pendapatpanemu kang nyatakenyatakaké yèn Hera kuwi mujudakemujudaké wujud feminin saka ''hērōs'' (‘ηρως, tuan).<ref name="hera2"/> Nanging [[John Chadwick]], pengurai [[Linear B]], negesake yen kaitanegegandhèngané Hera karo 'hero' kuwi ora jelascetha<ref>Chadwick, ''The Mycenaean World'' (Cambridge University Press) 1976:87.</ref> Ing Linear B dhewe, Hera disebut karo jeneng ''E-ra''.<ref name="hera2"/>
 
== Cathetan Suku ==
[[Kategori:Déwa-dèwi Yunani]]
[[Kategori:Dewi]]
[[Kategori:DewaDéwa Olimpus]]
[[Kategori:Mitologi Yunani]]
 
78.625

besutan