Drona: Béda antara owahan

72 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: uk:Дрона)
[[image:Drona-kl.jpg|thumb|Bagawan Drona]]
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih menika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita Mahabarata. Durna menika putranipun Resi Baratmadya saking Hargajembangan kaliyan Dewi Kumbini.
[[Bagawan]] '''Drona''' utawa [[Durna]], iku salah sijining tokoh saka [[wiracarita]] [[Mahabharata]]. Drona iku guru para [[Korawa]] lan [[Pandhawa]]. Siswané sing disenengi banget iku [[Arjuna]]. Ing [[Kakawin Mahabharata]], Drona disetulis ''Domya''.
 
Ananging Drona dianggep wong sing licik, kejem lan tegelan. Iku yèn manut gagrag Ngayogjakarta. Salah sijining conto kakejamanané iku ya piyé dhèwèké ngakali [[Ekalawya]]. Déné déning dhalang-dhalang Surakarta, Drona digambarké becik lan kaya lumrahé guru.
 
==Watak kaprebadinipun==
Drona iku ramané [[Aswatama]].
Drona kagungan watek kaprebadinipun inggih menika sekti mandraguna, wasis babagan paperangan, nanging panjenenganipun watek kaprebadinipun ingkang kirang sae inggih menika gumedhe, wengis, lan kathah guneman.
 
==Uripé==
8.966

besutan