Drona: Béda antara owahan

186 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih menika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita Mahabarata. Durna menika putranipun Resi Baratmadya saking Hargajembangan kaliyan Dewi Kumbini. Durna asalipun saking Atasangin. Durna menika dados gurunipun Sata Kurawa lan Pandhawa. Panjenenganipun menika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awwujud keris Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah menika dipunparingaken dhateng Arjuna).
Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.
Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.
 
 
==Watak kaprebadinipun==
Drona kagungan watek kaprebadinipun inggih menika sekti mandraguna, wasis babagan paperangan, nanging panjenenganipun watek kaprebadinipun ingkang kirang sae inggih menika gumedhe, wengis, lan kathah guneman.
 
==Uripé==
8.966

besutan