Drona: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[image:Drona-kl.jpg|thumb|Bagawan Drona]]
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih menika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita Mahabarata. Durna menika putranipun Resi Baratmadya saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking Atasangin. Durna menika dados gurunipun Sata Kurawa lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun menika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awwujud keris Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah menika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]). Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama. Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.
Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.
Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.
 
Nalika perang [[Bharatayuda]], Resi Durna pinitados minangka Senapati Agung Kurawa, sasampunipun Resi Bisma tiwas ing paprangan. Resi Durna tiwas ing medan paprangan amargi tusukan pedhang Drestajumena, putranipun Prabu Drupada.
 
==Watak kaprebadinipun==
Watek kaprebadinipun Drona inggih menika sekti mandraguna, wasis babagan paperangan, nanging panjenenganipun watek kaprebadinipun ingkang kirang sae inggih menika gumedhe, wengis, lan kathah guneman.
 
==UripéPagesanganipun==
Nalika isih enom jenengé Kumbayana. Ing salah sijiné vèrsi, Kumayana iku anaké Resi Baratmadya seka Argajembangan karo Dèwi Kumbini. Kumbayana nduwé bojo Dèwi Krepi.
 
8.966

besutan