Drona: Béda antara owahan

93 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih menika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita Mahabarata. Durna menika putranipun Resi Baratmadya saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking Atasangin. Durna menika dados gurunipun Sata Kurawa lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun menika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awwujudawujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah menika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang asmanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>
 
Nalika perang [[Bharatayuda]], Resi Durna pinitados minangka Senapati Agung Kurawa, sasampunipun Resi Bisma tiwas ing paprangan.<ref name="internet1"/> Resi Durna tiwas ing medan paprangan amargi tusukan pedhang Drestajumena, putranipun Prabu [[Drupada]]. .<ref name="internet1">{{en}}[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&view=article&id=834&Itemid=834 ''Durna - Solo''] dipunundhuh tanggal 3 April 2012)</ref>
 
==Watak kaprebadinipun==
8.966

besutan