Tembang dolanan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Tembang dolanan''' ikuyaiku jinis [[tembang]] reripta gagrak anyar sing ora nganggo paungeran gatra, guru lagu, guru wilangan lan dhong dhing.Nanging biasa ditembangaké déning [[bocah cilik|bocah-bocah cilik]], utamané ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca-kancané lan bisa dibarengi wiramaning gendhing. Lumantar lagu dolanan, bocah-bocah dikenalaké bab sato kéwan, sato iwèn, thethukulan, [[tetanduran]], bebrayan, lingkungan alam, lan sapanunggalané. <ref>[http://ki-demang.com/index.php?option=com_content&task=view&id=481&Itemid=1 Ki Demang: Tembang dolanan wonten ing satengahing globalisasi]</ref>
 
Kadhangkala tembang dolanan uga ditembangaké déning waranggana jroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.
Naraguna anonim